Харчування відіграє важливу роль не тільки під час вагітності, але і при зачатті. Споживання певних продуктів підвищує життєздатність і якість жіночих статевих клітин і, відповідно, підвищують шанси зачаття дитини. Тому майбутнім батькам варто зробіть свій раціон максимально корисним.
Поліпшенню репродуктивних функцій у жінок сприяє споживання продуктів, багатих вітаміном С. У зв`язку з цим слід збільшити споживання цитрусових, авокадо, ківі, яблук, груш, ягід, болгарського перцю і брокколі. Необхідний мінімум овочів і фруктів – 5 порцій в день.
Слід споживати продукти, багаті фолієвою кислотою: зелень, капуста, апельсини, а також продукти з високим вмістом вітаміну Е — це рослинні олії (льняне, оливкове, олія авокадо і ін.). Продукти, багаті вуглеводами, також будуть корисні організму: рис, картопля, цільнозерновой хліб і макарони.
Необхідно включити у свій раціон продукти, що містять велику кількість білку: риба, птиця, дієтичне м`ясо і бобові. При цьому рибу варто вибирати з жирних сортів, наприклад тунець, форель, скумбрію, сардину.
В якості доповнення до звичайного раціону лікар може призначати додатково вітамінні комплекси. Так організм точно отримуватиме необхідні поживні речовини. Рекомендуємо готуватися до вагітності за 3-12 місяців — так ви зможете плавно скоректувати своє харчування і відповідально підійдете до важливої події у вашому житті у всеозброєнні.